23 Temmuz 2021 Cuma

Gizli Müşteri

 

Gizli Müşteri Kimdir ?

Gizli müşteri, firmaların verdikleri hizmeti, personelin tutumunu ve ortam şartlarını başka firmalar adına denetleyen kişilerdir. Gizli müşteri, gölge müşteri veya gizli denetçi olarak da bilinirler.


Gizli Müşteri Nasıl Olunur ?

Gizli müşteri olmak için belirli şartlar yoktur. Nasıl ki firmalar çok farklı müşteri gruplarına hizmet veriyorsa gizli müşteriler de firmaların hizmet verdiği müşteri grubu arasında olmalıdır. Gizli müşteri olmanın en önemli koşullarından biri kişinin dikkatli ve detaylara önem veren yapıda olmasıdır.

Gizli müşteri olabilmek için danışmanlık firmaları, gizli müşteri firmaları, gizli müşteri ajansları, gölge müşteri firmaları gibi firmalara başvuru yapmak yeterlidir. Bu firmalar sizin kriterlerinize uygun bir müşteri profiline ihtiyaç duyulduğunda size ulaşacaklardır.
Gölge Müşteri, dolaşmayı, izlemeyi seven ve hafızası iyi bir kişi olmalıdır. Özellikle öğrenciler, ev hanımları, çok seyahat eden kişiler veya kendi işinden çok fazla boş vakti kalan kişiler gizli müşteri olabilirler.

Gizli Müşteri Ne İş Yapar ?


Gizli müşteri, hizmet kalitesini ölçme görevini üstlendiği firmaların mağazalarından birini ziyaret ederken veya hizmetlerinde faydalanırken gözlemlerde bulunur ve gözlem sonuçlarını yazıya dökerek gizli müşteri işi aldığı ajansa gönderir. Gizli müşteri ziyareti sırasında, alışveriş yaparken normalde nasıl davranıyor ise o şekilde davranmalıdır.
Gizli Müşteriler, diğer müşterilerin de firmayı ziyaret ettiği zamanlarda bilgi toplar.
Gizli müşteri firmaları genellikle bu işi yapacak kişilere hazırladıkları soru formunu ve firmalar hakkında dikkat edilmesi gereken konuları aktarırlar. Gizli müşterinin en önemli görevi, gizli müşteri olduğunu belli etmeden bu soru formunda yer alan tüm konular hakkında gözlem yapmaktır.

Gizli Müşteri Maaşı Ne Kadardır ?


Gizli müşteri ücretleri yapılan işe göre değişmektedir. Ayrıca genelde iki tür gizli müşteri ücretlendirmesi vardır. Bunlar, yapılan raporlama başına ücret ve yapılan alışverişten indirim şeklindedir.
Yapılan raporlama başına ücret verilen işlerde, incelenen firma ve sektöre bağlı olarak ücret değişir ancak bu tür işlerde 50-300 Tl arası kazanç imkanı vardır.
Yapılan alışveriş veya alınan hizmetten indirim elde edilen işlerde de sektöre ve firmaya göre %50’ye varan oranda indirim alınabilir. Bu şekilde müşteri olmanın en önemli dezavantajı ürünü kendi paranızla alıyor olmaktır.

Gizli Müşteri İş İmkanları Nelerdir ?


Müşteri memnuniyetinin öne çıkması ile beraber gizli müşteri iş imkanları artış göstermiştir. Hemen her sektörde ve her kesimden insan için gizli müşteri olma imkanı mevcuttur. Bunun için internette kısa bir arama yaparak onlarca gizli müşteri firması bulunabilir.
Genel olarak müşteri ile birebir ilişki içinde olan ve en temel amacı müşteri memnuniyeti olan her işletme gizli müşteri araştırması yaptırmaktadır.

Hiç yorum yok: